Vezel op zich is niet zo'n geweldig voedingsproduct. Samen met andere producten die veel vezels bevatten, bevatten bananenchips eigenlijk weinig calorieën. Elke 100 g bananenchips kan tot 1423 kcal bevatten. Houd je hart gezond!

Nog een ander vetarm en gezond voedsel is de acaibes. Ondertussen wordt nog steeds onderzoek gedaan naar de bereiding van de acaibes en in tegenstelling tot andere producten lijkt het zijn zoetheid te kunnen behouden en wordt het door mensen van alle leeftijden genoten. fondsenwerving is opgezet ten behoeve van het Research Institute of Organic and Bio-Dynamic Medical University in Bangalore, India.

De universiteit experimenteert en ontwikkelt acai-producten met behulp van konijnen- en geitencellen. De fabrikanten van de Universiteit van Hyderabad hebben de combinatie van plantenhormonen en aminozuren gepatenteerd voor de duur van de vetarme en eiwitbestanddelen van de acaibes.

Wetenschappers van de universiteit zijn niet helemaal zeker van de producten, omdat ze niet helemaal zeker zijn van de niet-voelende eigenschappen van de bes en welke veranderingen deze in de nabije toekomst met zich mee kan brengen. Hoewel er nog wat onderzoek is gedaan naar de eigenschappen van de bes, is er nog geen onderzoek gedaan naar de voordelen van de bes en dus blijft het voor de toekomst om te experimenteren en te bepalen of het voordelen oplevert of niet.

Op de markten in Zuidoost-Azië vindt u allerlei soorten fruit, maar geen sinaasappels. En misschien verwacht je in die landen helemaal geen verse sinaasappelen, maar vind je er look-a-likes. Ik zeg niet dat sinaasappels zondiger zijn dan ander fruit, maar misschien zijn ze minder duur en is er meer plaag op de markt. Dit kan zijn omdat er wereldwijd minder sinaasappelen worden geteeld dan vroeger. Vorig jaar hebben we ongeveer 200 ton verbruikt, wat weinig is.

ralphamnesiaDeze verrassende vrucht groeit aan de wortels van wilde rietbomen in het centrale Andesgebergte van Zuid-Amerika. De commercieel geteelde variëteit wordt laurier genoemd als van de Amerikaanse laurier. De boom wordt tot 30 meter hoog.

De boom wordt al meer dan tweeduizend jaar door de Fransen gekweekt, maar de vrucht wordt tegenwoordig nog maar zelden op de markt gezien. Het plantendeel werd vroeger als een delicatesse beschouwd en werd weggegeven aan vrienden en familie. Het was ook een behandeling voor reumatische aandoeningen, blaasstenen en darmperforaties.

Bijna 1% van de wereldwijde groente- en fruitproductie wordt op biologische wijze verbouwd. In het VK is biologisch voedsel vaak vereist voor biologische certificering en we hebben uitstekende biologische producenten en hier is een goed voorbeeld. We kunnen biologische bananen zonder koolhydraten en biologische chips eten zonder suiker en omega6-vetzuren. Wat je ook eet, of het nu gecultiveerd of wild is, of het nu theomisch of natuurlijk is, er is maar zoveel dat je met water kunt doen, en toch is het niet zo moeilijk om uit het systeem te stappen en gelukkig te zijn.

stap uit de ratrace, het moet gezegd worden, en onthoud dat er geen alternatief is om jezelf bloot te stellen aan een natuurlijk dieet, aangezien dit het beste is voor je gezondheid op de lange termijn, en meer kans heeft om het te verbeteren dan wat je ooit zou kunnen zijn verteld.