Laten we het eens hebben over catering voor evenementen.

Eerst iets anders. Wat is catering precies? Merk op dat de term de eenvoudige definitie die we eerder bespraken lijkt te hebben vervangen. Catering draait om voedsel. Beginnend met voedsel, pas daarna komt de taak om het klaar te maken voor consumptie.

Is dat niet vrij eenvoudig? Toch, met zoveel mensen die zeggen dat ze weten wat catering is in de context van een foodservice bedrijf, kan ik u vertellen dat ik nog steeds zou verzanden in deze business van het maken van voedsel.

Dus, in hogere betekenissen van de term, wat betekent catering vanuit een professioneel oogpunt? Kan een directeur van een evenement, een CEO of een cateraar hun werk omschrijven als catering? Waarschijnlijk niet. Maar waarom beginnen en streven zovelen er dan naar om een cateraar of een meester-cateraar te zijn?

Het antwoord is vrij duidelijk uit de term Webster's woordenboek definitie. Catering is een "voorbereiding" van voedsel voor bereiding, bereiding of koken.

En zoals we weten, in de lijn van de definities, valt voorbereiding waar koken onder valt, ook onder de definitie van voorbereiding. Het identificeren van de reden waarom een persoon cateraar wil worden zou iemand een pauze moeten geven op zijn weg naar de carrière van cateraar. Het doorbreken van deze twee definities zal je helpen beter uitgerust te zijn als traiteur.

En wat het "Paasei" betreft, mijn eerste poging om te leren hoe een traiteur werkt was toen ik vijf was: na het lezen van het verhaal over de "Witte biefstuk en varkensschouder traiteur" en de "Boter toast traiteur" op de dag van Pasen, dacht ik dat het leuk zou zijn om een kopie van mijn eigen te maken, omdat ik nooit zou weten of mijn toekomstige zoon de "Boter toast eieren" lekker zou vinden; ik maakte het 500 items diepgaander en bracht het recept terug tot een eenvoudige "uien, knoflook en brood".

Trouwens, omdat ik nog steeds graag bak en interesse heb in bakken, ben ik begonnen met koekjes te maken. Ik wilde proberen koekjes te maken, maar mijn waarschuwing en waarschuwing was dat er zoveel dingen zijn die onaantrekkelijk zijn voor de niet-gelovigen in het bakken. Ik probeer dus niet de opmerkingen van niet-bakkende vrienden of andere niet-bakkers te ontcijferen op de verschillende opmerkingen die over bakken worden gemaakt.

Ik hoop dat dit artikel u een beetje inzicht geeft over de rol van de cateraar in een bedrijf.

Nu het laatste woord over het feit dat de cateraar een event director is. Deze term is erg verwarrend. Het is niet hetzelfde als cateraar (of catering) en event director en zijn is een ander gemeenschappelijk woord. Dus, wat betekent het woord "evenement"? Een bijeenkomst of een feestelijke gebeurtenis. Evenement komt uit het Latijn en het betekent "opwekken of opwinden". De directeur van een evenement is eerder een producent en producent komt van het Latijnse woord op het definiërende alleen, reclame. Dus dat maakte eten aantrekkelijk, huh?

De definitie van event directors is dat ze leven brengen in een gewenste ruimte met behulp van licht, geluid en video. De regisseur zal in staat zijn om het werk van hun personeel en personen die betrokken zijn bij de productie te leiden en zal soms verantwoordelijk zijn voor de presentatie van het voedsel en het serveren van het geserveerde voedsel.

Hun rol in de creatie van het evenement zal voornamelijk creatief en ook technisch zijn. Als regisseur van het evenement denken ze na over de algemene opzet en organiseren ze ook de locatie, de decoratie en de veiligheid. De creatieve en technische kant van event directors marketing is het regisseren van een veiling, een galadiner, een cocktailparty of een verjaardagsfeestje. De creatieve kant van de carrière van event directors is de regisseur zijn van een ruimte van dit type.

Wat alle bovenstaande definities gemeen hebben, is dat een cateringevenement meer is dan koken of voedsel bereiden. Het is meer dan versieren of de plaats er mooi laten uitzien. Het moet de visie van de directeur van het evenement weerspiegelen, zodat deze visie en visie in een evenement wordt uitgebeeld.

Dus nu vraagt u zich misschien af hoe dit bedrijf in het grote plaatje past. Het antwoord is een event director die een evenement aflevert. Iemand die nieuw is in de branche en hoe dit past in een groter geheel.

Evenementregisseurs hebben veel verantwoordelijkheid, omdat de productie alles vertegenwoordigt wat de evenementregisseur doet. Het is van toepassing op elk soort evenement en bedrijf: ze werken samen met een regisseur-producer, marketeer, fotograaf, videograaf, besluitvormer en vele andere vrijwilligers.

De belangrijkste taak van de event director is de behoeften van de klant te dienen en met een evenement te komen dat een klant ziet als hun unieke en waardevolle evenement. Evenementdirecteuren willen ervoor zorgen dat een evenement gedenkwaardig is, maar ook nuttig en voordelig voor de producenten en degenen die het bijwonen van degenen die gaan. Zij hebben de macht om verder te gaan dan de visie die hen door hun producent, regisseurs en producenten wordt aangereikt;